Jamen, er det virkelig marehalm?

…jeg får tit det spørgsmål når der er gæster i haven.

Og jo, det er virkelig marehalm…og jeg er vilde med dem.

Min første grund til at vælge marehalm er at det passer perfekt ind i temaet i vores have…det her sydlandske seaside look.

Men det har osse mange andre fordele.
Marehalm er super hårdfør…og kan både klare vind, frost, vand og tørke.
Det er fantastisk at have den slags planter i haven, da de fleste andre planter er eksotiske og derfor kræver speciel pleje og nogle skal flyttes ind til vinter og ud i skygge til foråret osv.

Men næst efter at marehalm passer i havens tema, er den vigtigste grund den fantastiske blå farve og lyden når en let brise stryger gennem plantens blade…jeg elsker marehalm!

Nogle af vores mamarehalm er plantet i zinkkrukker og andre igen, i hjemmebygget trækasser, som det ses på billedet herunder.

Det er en go idé at plante i krukker, for når den først får fat…breder den sig vildt!

image

image

6 meninger om “Jamen, er det virkelig marehalm?”

 1. Hej, er det en ide at klippe Marehalm? Efter vinter var de helt visne/gule. Er det en ide at klippe de gule blade ned? Nu først i juni er der kommet aks. Skal de klippes ned eller dør og visner de selv?

 2. Hei igen…

  Har prøvet utallige gange nu, men det ender med samme resultat, bladene ruller sig sammen efter kort tid og de blir helt visne(gule)… Har prøvet at plante i både sand, jord og en blanding… Er det årstiden der er forhindringen ??

  Mvh

  Lasse

  1. Hej Lasse
   Er det marehalm du har købt eller lånt på stranden?
   “Lånt” marehalm skal have et årstal tid til at sætte sig og lave rødder – indtil da, kan det godt se lidt døde ud (kan ikke anbefale at låne, da alt vores strandsand jo helst skulle blive på stranden).

   Købt marehalm er lige til at plante, og står det i halvskygge og vandes godt ved plantning og ugerne derefter holder det sig fint.
   Jeg tror bar du skal have lidt tålmodighed 🙂

 3. Hvordan er det lykkedes dig at plante marehalmen uden at visne… Passer det ellers sig selv, eller kræver det noget særligt

  1. Hej Lasse
   Ret enkelt…plant og vand godt i starten.
   Min erfaring er at de skal have plads – plant ikke i for små krukker.
   Ha en go dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Et lille regnestykke for at undgå spam: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.