Kom nu med det forår…

…ved godt vi har været meget heldige med vejret til nu, men derfor har man vel lov at være lidt utålmodig.
Bunken at små frøbunker og frøposer vokser og vokser.

Senest med flere sorter af tallerkensmækker eller landløber eller blomsterkarse om du vil….kære blomster har et hav af navne. Jeg så første gang denne plante i Anne Justs have, flot tilfældig arrangeret som Anne kunne, kombineret med en væg af grønne planter og vand.

Jeg fik go held af denne frøplante sidste år – så i år skal der forsøges med nye farver. Jeg bruger dem i kombinatiom med palmer og yucca – da blomsterkarse heller ikke skal vandes ret meget.
Samtidig er det en god indikator for hvornår du skal begynde at dække palmer og andre eksotiske planter, da tallerkensmækker ikke tåler frost – så når de små flotte blomster, altså dem du ikke har spist endnu visner, skal du begynde at tænke på vinterdækning af alt det eksotiske. Og jo, blomsterne og bladene smager rigtig godt…lidt nøddeagtig.

I dag kom der et par nye frøposer øverst i bunken…som om man lidt glemmer at der stadig er lidt tid til forår når der kigges på frø…vælger et par poser, går hen til kassen, betaler…MEN når man så går ud til bilen i kold vind og regn, stopper drømmen med et brag. Men det var skønne 20 minutter.

Dagens indkøb blev til 1 pose Tropaeolum majus (lav kirsebær rød tallerkensmækker), 1 pose Tropaeolum minus (kompakt lav mørkerød tallerkensmækker), 1 pose Lathyrus odoratus (150 cm høje royal white ærteblomster til det hvide hjørne) og 1 pose Papaver rhoeas (50 cm høje bridal silk white kornvalmuer også til det hvide hjørne).

image

image

image

image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Et lille regnestykke for at undgå spam: *