eksotiske planter til Norden i en andens have lavendel mine erfaringer sjove idéer

Lavendel bjerget i Jennys have…

Forleden hjembragte jeg 60 lavendelplanter til Jennys have af arten lavandula angustifolia ‘hidcote blue’…der har go og masser af duft (prøv bare at stikke hovedet ind i min bil), fantastisk farve og samtidig ret hårdfør.
Det får de dog osse brug for at være, for Jennys have ligger højt og tæt på Vesterhavet.

Nu er de alle plantet i et lille bjerg godt drænet og jorden dækket med sten til at samle varme…det elsker de – godt plantet!
Jeg deler lige et par billeder jeg fik tilsendt…håber det er ok for havens ejere:

image

image

Her står de 60 planter i min indkørsel efter de er pillet ud af min bil:

image

image

Join the conversation

  1. Jette

    Hej,
    Vil bare lige sige, at selv de lidt sarte rosa lavendler faktisk trives fint her ved vestkysten :-). Vi har det jo mildere end midt i landet, og det er ikke min opfattelse, at lavendel lider pga. blæsten. De selvsår også i stor stil – faktisk ved jeg nærmest ikke, hvor jeg skal placere alle de små planter.
    Mvh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Et lille regnestykke for at undgå spam: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.