Hørpalme beskyttet mod vinterens kulde og sne

Video med 3 tips der hjælper dine palmer gennem vinteren

Min lille video viser på 40 sek. hvordan du hurtigt og let beskytter dine palmer mod vinterens kulde, sne, regn og vind.

Under videoen er der lidt forklaringer og opskriften på min “Palmebladssamler”, der gør det så meget lettere at samle palmeblade om vinteren uden at skade bladene unødigt.

Rigtig go’ fornøjelse…

Her følger en uddybende forklaring på de 3 trin:

1. Dæk omkring roden, specielt hvis det er en nyplantet palme. Jeg bruger en bunke nedfaldne blade.

2. Saml palmens blade som vist i den lille film. Jeg bruger en blød men solid haveslange med et par koblinger. Det gør det let at samle bladene, binde dem sammen og koble slangen af. Det er næsten umuligt at samle blade med hænderne på store palmer…men en blød Gardena slange på ca. 122 cm. og to koblinger gør det let.

3. Pak evt. palmens hjerte ind i fleecestof, som på filmen. Palmens hjerte er hvor de nye blade kommer fra, så beskyt ca. 30 cm. under til 30 cm. over. Bor du i en kold del af landet, eller er palmen ikke så gammel, kan du vælge at pakke hele palmen ind i fleecestof (aldrig plast).

Hvornår og hvor meget skal man beskytte palmer?

Hørpalmer er ret hårdføre og tåler frost og sne, men står dine palmer ikke i læ, eller bliver vinteren kold og lang, kan det være en go’ idé at hjælpe den lidt.

Hvis du pakker palmen ind, så forsøg at gøre det efter et par dages tørvejr. Det er godt at undgå for meget fugt i palmens hjerte, og endnu vigtigere ikke at pakke fugten ind da det kan resultere i råd.

“Palmebladsamleren”

…har jeg lavet af en solid Gardena haveslange på ca. 122 cm. længde, med to solide koblinger.

Med den er det lynhurtigt at 1. klikke slangen omkring palmestammen, 2. trække den op om bladene, 3. binde dem sammen og klikke slangen af igen.

"Palmebladsamleren" er lavet af en solid haveslange på ca. 122 cm. med to solide koblinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *