Pak trachycarpus fortunei palmer ind

Skal hørpalmerne pakkes ind om vinteren?

Mange spørger om 1. vi flytter palmerne ind, om vinteren? 2. om de bliver pakket ind? 3. om det er godt at pakke palmer ind i bobleplast? …Lad os tage dem et ad gangen:

1. Skal palmerne flyttes ind om vinteren?

Nej, langt de fleste af vores palmer står udplantet i vores have hele året. De fleste af vores palmer er Hørpalmer eller Trachycarpus fortunei som de hedder på latin, som klare en del frost. Palmer i vores have har klaret korte perioder med ned til – 18 grader, uden nogen form for beskyttelse.

Kan der være undtagelser? Ja, har du plantet en lille hørpalme i en krukke, kan det bestemt være en go’ idé at sætte den ind under et halvtag eller i en garage/skur, for at beskytte den mod frost om vinteren…men ikke ind i stuen!

2. Skal palmerne pakkes ind?

Både ja og nej…de fleste af vores palmer står i læ, så det er simpelthen ikke nødvendigt. De hørpalmer der står mere åbent, pakker vi let ind – lidt for at beskytte mod frost, men mest for at beskytte mod vind og fugt.

Hvornår skal jeg overveje at pakke ind? Det skal du hvis du bor i et af de koldeste steder i Danmark og/eller hvis din palme er meget udsat for vind. Men gør det først når vejrudsigten viser længerevarende nattefrost.

Sådan gør du: Saml palmebladene i en spids som vist på det første billede, og pak derefter palmen ind i f.eks. fleece stof.

Ved at pakke palmen ind, beskytter du mod frost, fugt, vind og den skarpe forårssol.

3. Skal palmer pakkes ind i bobleplast?

Nej, du må aldrig pakke palmer ind i bobleplast! Brug i stedet fleece stof, der lader palmerne ånde samtidigt med at der beskyttes mod frost og vind. Jeg bruger mørkegrøn fleecestof, fordi jeg syntes det er pænest, men den hvide rulle er lige så god. Efter sigende kan der være ca. 2 grader højere temperatur under fleecestoffet end udenfor. Men husk, brug aldrig plast!

Rigtig go’ fornøjelse med dine palmer!

Har du spørgsmål til hvordan du dyrker palmer i haven, er du meget velkommen til at stille dem på instagram.com/iminhave

PS: Vil du læse mere om at beskytte dine palmer, kan jeg anbefale artiklen her: Pas på dine palmer, 3 hurtige tips!

8 svar til “Skal hørpalmerne pakkes ind om vinteren?”

 1. Hej Henrik.
  Dejlig hjemmeside du har lavet.

  Vi har et par billeder af vores egne hørpalmer, vi gerne vil høre din kommentar til. Hvert år kommer der en gul blomst på dem, men i år kom der bær på den ene. Vi kunne også godt bruge et par tips til at pakke palmerne ind. VI har ikke instagram.
  Mvh Jan og Solveig

 2. Hey
  Jeg har en hør Palme jeg har haft pakket ind til vinteren men har lige pakket den ud og det yderste af alle plade er blevet brune. Kan jeg gøre noget?
  Vh Jette P

  • Hej Jette
   Tusind tak for dit spørgsmål.
   Det er pga. frost og en lang kold vinter. Du kan klippe de brune spidser af, og vente på de nye blade der er på vej 🙂
   Rigtig god fornøjelse

  • Hej Pia
   Når en Hørpalme har fået godt fat efter et par år, vokser den mellem 10 og 20 cm. pr. år…alt efter hvilken jord den står i, placering og klima.
   Rigtig god fornøjelse

 3. Hej Henrik
  Jeg har kigget på din blog adskillige gange, for det eksotiske “drager” også her. Det eneste vi har er en Dicksonia Antartica, som vi for mange år siden købte hjem ifm. et besøg hos Burncoose Nurseries i Cornwall. Den er med tiden blevet meget stor og står i en krukke, den største Gug Planteskole havde på lager, og så har jeg senere købt et par stykker mere for at have en erstatning, hvis den ældste ikke kan klare vinteren.
  Jeg ved ikke om du nogensinde holder åben have, men hvis du gør, vil vi meget gerne se dine spændende planter.
  Venlig hilsen Else

  • Hej Else

   Tusind tak for din søde besked og fordi du følger med her på bloggen.
   Hvor er det spændende med dine store træbregner…det er virkelig nogle fine eksotiske planter.
   Hvordan passer du dem i den kolde vinter, vi har for tiden?

   Vi har ikke holdt åben have…men vi deler en del fra haven på instagram (instagram.com/iminhave) – jeg ved ikke om du også er der?.
   Hvis vi en gang skulle finde på at holde åben have, skal vi nok give et pip.

   Rigtig go’ weekend
   Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *