Vores eksotiske have i Haven

Vores eksotiske palmehave i Haven – Spørgsmål og svar

Vi er stadig lidt chokeret over, at vores lille eksotiske havelegeplads har fundet vej til Haveselskabets magasin “Haven”. Tænk at der blev plads til vores eksotiske vildnis, mellem alle de super dygtige havefolks fantastiske haver…det er meget overraskende!

Jeg elsker eksotiske havestemning, haveeventyr og spændende planter, så det er bestemt sjovt at få lov til at dele netop det med andre der kunne have interesse for det…og måske inspirere til mod og lyst til at turde prøve?

Mange tak til Haveselskabet for

at vores have må være med, men også tusind tak for de mange søde reaktioner fra jer der følger vores lille eksotiske have på instagram @iminhave, det er virkelig pænt af jer!

Nogle af jer har stillet forskellige spørgsmål efter artiklen, som jeg vil forsøge at besvare nogle af her:

Første spørgsmål: “Hvad er planen med det drivhus man kan se på dronebilledet?”

Svar: Drivhuset er nu endelig færdigbygget og planen er at det ikke skal indeholde planter. Der kommer en artikel og billeder af huset i løbet af en uges tid…

Andet spørgsmål: “Pakker du alle palmer ind?”

Svar: Nej, slet ikke. Med mindre det bliver en meget kold vinter, med flere dage under 10 graders frost, beskytter jeg kun de palmer der er mest udsat for vind. Se evt. “5 hurtige vinter råd om hørpalmer”.

Tredje spørgsmål: “Tager det lang tid at holde jeres have?”

Svar: Nej, det gør det faktisk ikke. Alt er selvfølgelig relativt…men vi har f.eks. ingen græsplæne, så vi bruger ingen tid på at slå græs. Vi har heller ikke meget hæk, så der bruger vi heller ikke meget tid og jeg har fra starten plantet tæt, så der er heller ikke så meget lugearbejde.

Men selv en vild have skal selvfølgelig styres, så vi klipper og fælder lidt. Men vi stresser ikke over det, vi hygger os med havearbejde…og vi har jo kun den tid og energi, vi nu engang har.

Det jeg bruger mest tid på i haven, er at lave nye kombinationer, rum og stemninger. Der skal helst ske noget nyt hvert år…mit motto er jo “haven er en legeplads”.

Fjerde spørgsmål: “Hvorfor har i ingen græsplæne?”

Svar: Jeg havde en del græsallergi da vi overtog huset og haven, så den smule græsplæne der var, blev hurtig erstattet af træteresse.

Femte spørgsmål: “Hvordan var haven da i overtog den?”

Svar: Haven var et vildt krat, fyldt med gamle selvsået træer og buske samt enorme mængder af skvalderkål og efeu der var kravlet ind til os fra det vilde område der omgiver vores grund. Vi har stille og roligt, over flere år, generoberet størstedelen af haven…men men men, den er stadig vild og der er stadig ukrudt i haven…og vi elsker det!

Sjette spørgsmål: “Hvor mange palmer står ude hele året?”

Svar: Jeg er ikke sikker…men mellem 30-50 store og små palmer, vil jeg tro…måske flere?

Syvende spørgsmål: “Kræver palmer meget pasning?”

Svar: Hvis vi taler om hørpalmer (Trachycarpus fortunei), er svaret nej. Ligesom hvis du planter andre træer i haven, kræver det jævnligt vanding den første sæson efter plantning. Hvis palmen står udsat eller hvis det er en ung palme du planter, vil det være en god idé at beskytte den lidt om vinteren (Se artiklen “Sådan får du succes med palmer i din have”).

Ottende spørgsmål: “Har i et specielt klima”

Svar: Det spørgsmål får vi godt nok tit…men nej, havens eneste fordel er læ. Haven er godt beskyttet mod vind fra både nord, øst og vest.

Niende spørgsmål: “Vander i meget?”

Svar: Nej, det gør vi ikke. Sommeren 2018 er undtaget…uha der var tørt. Men efter denne sommer foretog vi nogle justeringer i forhold til vores krukkebeplantning, så selv krukkerne vander vi meget sjældent. De fleste eksotiske planter og palmer tåler jo udtørring ret godt. Derudover lægger vi jordforbedring ud i foråret, hvilket holder på fugten, og så samler vi regnvand til når der skal vandes.

2 svar til “Vores eksotiske palmehave i Haven – Spørgsmål og svar”

  1. hej, jeg har spørsmål til hvornår pakker du dine palmer ind og hvordan pakker du dem ind udover fiber dug på stammen og granit sten ved rødderne på palmerne ? jeg har en yucca kaktus den har stået med granit sten og uden andet beskyttelse og har stået fint, men har du en ide til at beskytte yucca`en med noget på stammen i vinterhalvåret ?
    mvh Casper Thomsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *