Bananen fløj hjem…

…ja, undskyld mig, men der går lidt bananplante i bloggen for tiden.

Men et lille bananplante skud på et par centimeter, der stod sådan lidt for sig selv og kedede sig på stranden i Spanien, fik jeg gravet op, pakket ind i noget papir og vandrede rundt med en eftermiddag i solen. Nogle dage efter blev den lille forhudlede plante så pakket i en kuffert, og fløjet hjem fra Sydspanien.

Tip: Tjek altid med lovgivningen…så du ikke risikere at bringe en plantesygdom eller skadedyr, der måske bliver opkaldt efter dig…der er ikke så fedt. Og stjæl ikke fra folks haver…led derimod efter eksotisk “ukrudt” i naturen.

Det er nu ca. 3-4 uger siden…og den klarede det. Jeg er ret sikker på det er en Musa basjoo – så den skulle være rimelig hårdfør.

Den er lige blevet plantet i en potte for sig selv idag…og ser ud til at trives. Den er nu blevet over 30 cm. høj…så mon ikke den rammer 1 meter inden forår – så kan den blive kæmpe stor til sommer (håber ikke jeg nu har solgt bananerne inden jeg skød bjørnen).

Tip: Når jeg fragter planter, pakker jeg ind i fugtigt papir fra en køkkenrulle, derefter i pose og til sidst isoleret i håndklæder. Når planten kommer hjem, stilles den i nordlys og køligt i ca. 14 dage hvor jorden holdes fugtig.

Da den kom hjem, delte den “værelse” med nogle små agaver…men nu har den som sagt fået sit eget. Hjembragte eksotiske planter er altså så sjovt…rigtig go weekend til jer alle.

(PS: se osse bekendelsen af et tyveri i Spanien: https://iminhave.dk/?p=1429)

image
Hjembragt Musa basjoo fra Sydspanien. For 3-4 uger siden var den kun 2-3 cm. nu er selve planeten over 30 cm.
image
Omplantet Musa basjoo fra Sydspanien.

Ét svar til “Bananen fløj hjem…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *