Kom med på en lille status runde, i haven – 9 billeder og små historier

Kender du det der med at man lige må kigge til den og den plante….planter der for udenforstående kan være fuldstændig uinteressante. Sådan en lille statusrunde kan du komme med på i min have nu…hvis du gider 🙂

Det første jeg lige må se til et et bed med en Washingtonia Filifera, som var en af de første palmer jeg eksperimenterde med…den belønner virkelig hvis du gider vande og gøde. Den her på billedet er med i et eksperiment med en speciel gødning, så den er altid med på runden.

image

image

Vores fyrtræer følges tæt, da de blev plantet i virkelig trist miljø med for lidt sol og masser af vind og vejr. Samtidig var de ved at blive kvalt i efeu…jeg gad dem ikke rigtig, det er jo ikke palmer – men efter de blev hjulpet fri fra bunddække dræberen og fik lidt gødning, er de blevet lidt interessante at følge. Og så var det for øvrigt nogle af de første træer vi plantede på stedet. Tak til min far, for at slippe dem fri!

image

image

Se de aller første palmefrø jeg købte i Belgien var hørpalmefrø.
De blev plantet omhyggeligt, og vandet i 3 måneder inden der kom en lille grøn spire op af jorden.
Det var inden man kunne købe palmer overalt…hold fast hvor var det eksotisk – mine helt egne hørpalmer, jeg syntes det var vildt!

Sidste sommer blev den ene så plantet ud i det fri, og andre i krukker. Men for udenforstående kan det virke lidt dumt at være mere optaget af en lille 60 cm høj hørpalme, end de store ved siden af…men sådan er det!

image

image

Vi skal også lige hen forbi den kasse, hvor jeg plantede et frø…kan ikke huske hvad det var for et frø…og troede vist ikke helt på det ville spire – tror det er en yucca…og den gror godt.

image

Vores søjle poppel købte vi i dyre domme på en planteskole nede ved Herning…og det vokser helt vildt.

Det er et flot træ – men grunden til det er med på statusrunden er at følge hvor tæt den er på at blænde for gadelygten samt minderne om at vi sad med det her lange træ inde i vores lille VW Golf…helt fra Henring…det var en sjov tur!

image

Den sidste post på denne runde er lige at løfte spanden af den sidste agave der stadig står ude. Spanden beskytter mod den megen regn og hvis der lige skulle komme en minus grad forbi. Den kommer ind inden vinter.

Det der gør denne Agave speciel for mig, er dens moder…min første lille Agave, og første eksotiske plante – som blev passet og plejet så godt, at den blev næsten 1,5 meter høj og ligeså bred. Den blev hver år fragtet ind og ud af vores stue…og nu bagefter, er det meget sjovt at tænke på de gange man moslede frem og tilbage, for derefter at bruge 10 minutter på at trække pigge ud af hænder, mave og lår samt timer på at lappe ridser i gulvet…jo, sjovt at tænke på…men først nu!

Moderen døde sidste år, men den lille aflægger her, har overlevet – den gror kun om sommeren da den står koldt om vinteren (den er ikke velkommen i stuen).

image

Det var en lille runde ude i gården, tak for du gik med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Et lille regnestykke for at undgå spam: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.