Et par hårdføre banditter er sluppet ud…

…i det fri!

Jeg ved godt det er lidt sent…men det skal altså forsøges.
Jeg havde et par hårdføre Hørpalmer (Trachycarpus) stående, som var ved at have en størrelse der kunne berettige til at de skulle forsøge at leve i det fri.
Muligheden for succes er størst, hvis man planter dem ud i foråret, da de så kan nå at falde til og sætte rødder – men lad os nu se, det er før lykkedes at plante palmer sent.

Den ene er en Trachycarpus takil
…der er ca. ligeså hårdfør som de almindelige Hørplamer (Trachycarpus fortunei). Men efter en 2-3 år, er der en tendens til at den måske vokser lidt hurtigere.

Den anden er også en hørpalme, en Trachycarpus wagnerianus
…der ser noget anderledes ud end den almindelige hørpalme. Den har mindre og mere stive blade, som gør den velegnet til at stå i lidt vind.

Begge arter er meget egnet til vores klima…men skal beskyttes om vinteren – Se mine 5 hurtige vinterråd om hørpalmer, her!

Et lille tip: jorden omkring de små nyplantede palmer, er dækket af halvstore sten – det er godt når der skal holdes på fugt, det holder på varmen og beskytter rødderne.

Har du mod på det, er det værd at forsøge – der er mange billige hørpalmer at finde i de forskellige supermarkeder og byggemarkeder. Men husk at hvis planen er at plante dem ud, skal det være Trachycarpus wagnerianus, Trachycarpus fortunei eller Trachycarpus takil – Trachycarpus fortunei er den mest almindelige hørpalme…en flot palme, der efter et år udplantet, vokser ca. 20 cm. om året hvis den står et godt sted.

Her er lidt billeder af de nu frie hårdføre banditter:

image
Hullet til Trachycarpus wagnerianus er klar – masser af sten omkring. I baggrunden står en gammel Yucca.
image
Trachycarpus wagnerianus med gode rødder og ca. 15 cm. stamme.
image
Nyplantet Trachycarpus wagnerianus.
image
Nyplantet Trachycarpus takil – plantet syd-vest, op af en hjemmelavet søjle af gamle mursten.

Ét svar til “Et par hårdføre banditter er sluppet ud…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *