Første palme plantet…

Ok…det var en mindre en, men hvor er det altså fedt at komme i haven igen…

Placering er vigtig
…når der plantes eksotiske planter i danske haver…denne er plantet tæt på store sten, i det der på gartner sprog hedder “halv skygge”…det vil sige at den ikke står og steger hele dagen, hvilket kan være en udfordring for hørpalmer…

Se andre af mine erfaringer om plantning af hørpalmer, klik her!
Her er lidt billeder fra dagens eventyr:

image
Hørpalme (Trachycarpus fortunei) skal plantes ud.
image
Placering er vigtig – her ved store sten og i læ. Grav et stort hul, og sørg for god vanding ved plantning, på denne tid af året.
image
Den nye Hørpalme (Trachycarpus fortunei) er plantet i læ, ved store sten og i halv skygge.
image
Sten omkring stammen er godt for en Hørpalme (Trachycarpus fortunei), da det beskytter og holder på varmen.

2 kommentarer

 1. Hej. Jeg skriver på vegne af Aarhus Beachvolley Club, hvor vi gerne vil lave et lille “chill”-område foran vores udstyrscontainer og terrasse/trapper med måske bare to-tre palmer for lige at give stemningen. Vi har desværre ikke råd til at lave så intenst område som I har 😀 Hvis man kun skal have tre palmer, hvilke tre vil du så anbefale? 3 af de samme? Du har en video fra din have, der slutter med silhuetten af en meget slank og langbladet høj palme. “En hurtig runde i haven video” Hvad er det for en type? Tre af dem i en klynge, kunne jeg forestille mig kunne være fint og elegant, selvom de står helt alene i et stor sandområde (20 baner) men hele området er omkranset af skråninger med træer på toppen, så om sommeren er der generet meget læ i området.

  1. Hej Jeff,
   Hvor lyder det spændende.
   De palmer du spørger på hedder Phoenix Canariensis…på dansk kalder man dem daddelpalmer.
   De er desværre ikke vinterhårdfør, men har i et sted at sætte dem frostfri om vinteren kan det være en rigtig fin palme til jeres chill område.
   Skal de være vinterhårdføre i Danmark, kan jeg anbefale at få fat i enten Trachycarpus fortunei (hørpalme) eller den der hedder Butia Capitata, der minder lidt om en daddelpalme men altså er hårdfør.

   Phoenix Canariensis (Daddelpalmer) kan ofte findes til 2-400 kr. pr. stk. i en fin størrelse på ca. 2,5-3 meters højde…og plantede man dem f.eks. i et par olietønder vil de få en højde så man kunne gå og sidde under dem. Jeg har set dem i store størrelser i f.eks. Bilkas havecenter og hos Billig blomst i Aarhus.
   Rigtig god fornøjelse 🙂
   VH Henrik

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Et lille regnestykke for at undgå spam: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.