Håber på en mild vinter

Siden de første Palmefrø blev plantet i vores have, er der blevet tjekket vejrudsigter i et næsten sygeligt omfang. Det er dog blevet mindre sygeligt de seneste år, men dog mere end normalen…tror jeg.

Nordjysk klima

En stor del af planterne i haven burde nok slet ikke være her i det Nordjyske klima…med kulde, blæst og regn. Men vi og planterne er heldige med meget læ fra træer både øst, nord og vest. Haven ligger lidt højt i det Nordjyske og vi ligger ret godt på landkortet…med det mener jeg at vi ofte har sol når der blot 20 km herfra er regn og uvejr. Det er som om der nærmest går et usynligt hegn på tværs…men nogle gange hopper det dårlige vejr over hegnet.

Det er sket idag…regnvejret er hoppet over, så nu skal der altså deles lidt billeder fra de seneste dage i haven.

Nogle af de mest frostfølsomme planter står indendørs…ikke i et opvarmet rum, kun frostfri. Det er Agaver, Agapanthus, Kanariske Palmer og nogle specielle palmer der ikke tåler fugt, kaktus, Ensete bananen, Echium og Cannaer osv.

Et lille tip

Men de fleste Palmer står udplantet, og overlever (håber vi) vinteren med lidt eller ingen indpakning. Et lille tip…når du planter f.eks. Palmer i haven, find et sted med læ og halvskygge.

I år er første gang bananplanterne forhåbentligt klarer vinteren udendørs. Stammerne er skåret ned til ca. 1 meter og de er dækket med flis og flamingotønder.

Hvis det går galt, dyrkes der selvfølgelig lidt bananplanter i stuen som backup… eksotisk have uden bananer holder jo ikke.

Derudover kommer der selvfølgelig lidt nye planter næste forår og der bliver lavet lidt om bla. i junglen. Det glæder jeg mig til at vise til den tid.

Vinterbilleder fra den lille eksotiske have…Yucca, bambus jungle og solnegange

© iminhave.dk

© iminhave.dk

© iminhave.dk

© iminhave.dk

© iminhave.dk

© iminhave.dk

© iminhave.dk

© iminhave.dk

© iminhave.dk

© iminhave.dk

© iminhave.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *