Hårdfør Orkide i haven…uden pletter på straffeattesten!

For mig var orkideer 3-4 stængler med fantastiske blomster på toppen…i starten – men næsten umulige at passe (altså for mig). Fik engang en stueorkide som jeg forsøgte at plante ud…men den visnede jo nærmest inden jeg var færdig med at grave hullet til den.

En orkide i haven…er det muligt?

Men for en lille uges tid siden blev jeg gjort opmærksom på af min plantepusher at der findes endog meget hårdføre orkideer der kan klare livet i Danmark. Der findes simpelthen orkideer i vild natur her i landet, sagde han.
Da han sikkert kunne se Indiana Jones blikket i mit ansigt, skyndte han sig at fortælle at disse vilde orkideer er en truet planteart og er fuldstændig fredet.

Han fortalte osse at nogle tosser havde klippet hul i et hegn til et fredet skovområde i Rold, for så at stjæle nogle af disse fredede orkideer (det kan gi’ op til 1 års fængsel).

Flere af disse fredede arter kan man købe dyrket, på lovlig vis – bl.a. Dactylorhiza purpurella (Northern Marsh Orchid) som jeg nu forsøger mig med. Den er vist nok opdaget og navngivet i 1940’erne af en Hr. Stephenson.

Men nu står den altså i vores have, i god jord og halvskygge blandt palmer og bambus og jeg må sige at de 4 spidse blade faktisk allerede er omgivet af en del respekt…det er jo en orkide!

Glæder mig vildt til at se den blomstre…med god samvittighed!
Min lovlige hårdfør orkide er fra Landlyst Plantecenter.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Et lille regnestykke for at undgå spam: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.