Nye bananplanter + og et par Aloe Vera venter på at komme ud

Kom forbi en lille bunke bananplanter idag ved en lille gartner…de skal lige plantes om, og så ud når det bliver mere lunt.
Samme sted fandt jeg også et par små Aloe Vera planter.

Bananplanterne er Musa Acuminata (Dværg banan) og den ene Aloe Vera hedder Aloe Broomii…den anden kan jeg ikke navnet på endnu.

Lidt om Musa Acuminata:
En af de bananplanter der rent faktisk kan give bananer i Danmark og resten af norden.
Det at den kaldes en dværgbanan skal man ikke lade sig snyde af…denne kan med god pasning, drænet jord, en del vand og gødning danne en stamme på 1,5-2,5 meter og blade på over 2 meter.
Den skyder nye planter fra roden og kan sagtens deles når de nye planter når en højde på ca. 2/3 af den gamle plante. Deling af bananplanter vises her!
Mine Musa Acuminata skal plantes ud i et bed, når temperaturen ligger nogenlunde stabilt over 10 grader – men de kan fint trives i en krukke på terrassen. Musa Acuminata tåler ikke frost.

Lidt om Aloe Broomii:
Der er erfaringer med at denne kan tåle nogen frost – ned til -5 måske -10 grader…hvilket flere Aloe, Agaver og Yucca’er kan.
Som før beskrevet er disse planter skabt til tørt klima som f.eks. stenet landskab eller ørkenegne, hvor der sagtens kan blive meget koldt.
Det er vores meget fugtige klima der er problemet. Planten rådner simpelthen hvis den står i dansk muldjord og regnfuldt sommervejr.
Så skal disse typer overleve ude er det vigtig at dræne rigtig godt og evt. have mulighed for at dække planten ved lang tids regnvejr.

Aloe Broomii kan nå en fin størrelse og kan efter et par år danne den mest fantastiske blomster stængel med rød/orange blomster…vild flot.

Lidt billeder af dagens indkøb:
image

image

image

image

 

image

3 meninger om “Nye bananplanter + og et par Aloe Vera venter på at komme ud”

 1. Hej Henrik.
  Det er Clivia jeg har stående til venstre i billedet, stiklinger fra en god kollega. Jeg tænker faktisk på at vi skulle have en bananplante (og gerne flere når vi får mere plads) i haven, hvordan er det med valget i Danmark, den skal jo ikke gerne blæse i stykker med den vind vi har også om sommeren. Den kommer i drivhus om vinteren. Ja så skulle vi jo egentlig også have Agaver og Aloe, men det må vente der er ikke mere plads i drivhuset.
  Venligst Henrik

  1. Hej Henrik, tusind tak – den er ret flot.
   Med hensyn til bananplanter har jeg gode erfaringer med Musa basjoo og Musa sikkimensis.
   Disse er vinterhårfør ned til ca. -10 grader….i roden.
   En bananplante er jo en slags urte eller staude. Så når bladene visner ved de første graders nattefrost, skæres bladene af og stammen og roden dækkes med f.eks. halm eller flamingo.
   Stammen tåler lidt frost…men ikke ret meget.
   Nå det så bliver forår, skydes der nye blade op af toppen.
   Stil bananplanten i læ for at beskytte bladene. Dog tager planten ikke skade af at bladene flenses af vinden…ser bare ikke så godt ud. Men så er det jo godt at der med godt drænet jord, masser af vand og nogen gødning, kommer et nyt 1,5 – 2 meter langt blad på en uges tid 🙂

   Aloe er jeg først selv begyndt at eksperimenter med, men jeg fik 9 forskellige planter forleden til en vild god pris…tror han har flere.

   Mine erfaringer med frost hårdføre Agaver: Neomexicana, Montana, Havardiana, Parryi, Ovatifolia.
   Men husk endelig at de ikke tåler ret meget fugt…og slet ikke om vinteren.

   Rigtig go weekend
   /Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Et lille regnestykke for at undgå spam: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.