Omplantning af ny Agave, med kendis stamtavle…jo, jo!

Forleden købte jeg en rigtig fin Agave der skulle stamme fra den i Nordjylland kendte tv gartner, Henrik Arildskovs samling…så stamtavlen er iorden.

Anyway, det er en næsten stålgrå/grøn Agave americana – vild flot…her er lidt billeder fra omplantningen.

Min jordblanding er: 1 del. god potte jord, 1 del leca nødder og 1 del sand – den blanding har jeg haft held med gennem flere år…men når alt kommer til alt er Agaver lette at holde.

Den nye Agave havde masser af “unger” som jeg har plantet i nye små potter – hvis nogle er interesseret i en, må i lige skrive…

Agave Fakta
Det tåler de ikke: frost og overvanding.
De elsker sol, men kan sagtens trives i halv skygge. Vil du gerne have en stor agave, planter du den i en stor potte og gøder 5-6 gange om året…men husk at de stikker modbydeligt og skal flyttes ind og ud, vinter og sommer!

Der er flere arter Agaver der tåler frost…men jeg har ikke haft stor held med dem, 2 vinterhårdføre Agaver har overlevet seneste vinter – og det var dem jeg satte i garagen. Selv dem der var i drivhus gik til…har du mod på at forsøge de hårdføre, skal du gå efter dem der tåler mest fugt da det er den største udfordring i Danmark, Sverige og Norge.

Nåh ja, så var der forresten 21 grader i min have idag….det lugter seriøst af sommer, hva?

image

image

Min Agave og potten er købt hos Landlyst plantecenter, lige udenfor Hjørring, Nordjylland.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Et lille regnestykke for at undgå spam: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.