Op af hullet og på vej i hi + plantet 3i1 æbletræ

Mindre palmer planter jeg tit i 20 liters murespande, hvor jeg har boret huller i bunden til dræn. Disse placeres ned oveni en tilsvarende spand, også med drænhuller der er gravet ned. Det gør det let at flytte dem ind og ud til vinter og forår…og bytte rundt på dem om sommeren.

Men nu skal de op, og i hi…i garagen.
De 2 palmer er en hørpalme og en europæisk viftepalme…eller på nørde jagong: Trachycarpus fortunei og Chamaerops humilis.

…og endelig, vi har haft et æbletræ med 3 forskellige sorter stående i potten længe, da vi ikke helt kunne bestemme os for hvor det skulle stå…nu er det plantet der hvor der har stået og ventet, tja – go weekend 🙂

image

image

image

image

image

image

image

image

2 svar til “Op af hullet og på vej i hi + plantet 3i1 æbletræ”

 1. Tusind tak, for dit forslag.
  Der er dog det med de fleste palmer, at de aldrig må stå med røderne i vand for længe af gangen, så rådner de simpelthen. Og med al den regn vi får i perioder, tror jeg det er farligt med palmer, yucca, agave og f.eks. oliventræer.

  Men et super råd til mange andre planter, f.eks. banan planter, nerie, canna osv.
  Mvh Henrik

  Ps. Jeg sætter lige et link til din side, på min blogliste.

 2. Fin med dræn i bunden.
  . Prøv at lave dræn 5 – 10 cm oppe på siden af mureblajen i stedet for, så holder du længere på vandet, så planten ikke tørrer så let ud.. Bare et godt forslag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *