Plantetid idag – Ceder træ, Fatsia japonica og de hvide løg

Inspireret af det skønne vejr, at der var specielt én plante jeg ikke havde fået gravet i jorden, af Claus Dalbys hvide forårs bed samt en sygelig trang til at eje et Cedertræ…jo sådan startede det!

Kort tid efter, havde jeg fundet et Cedertræ, hvide tulipan løg og min skovl.
Første projekt var at få plantet min Stue-Aralie, eller Fatsia Japonica. Den har længe stået i en krukke, dog har det hele tiden været meningen at den skulle i jorden.
Den skulle stå i skygge – og jeg har store forventninger til den…den er altså fantastisk flot med de MEGA store blade. En virkelig Eksotisk plante, der kan holde til vores klima.

Andet projekt var at plante mit nye Cedertræ i en krukke…ret hurtigt, hold fast hvor er det et flot træ. Tror måske nok det skal plantes ud næste år…skal lige have fundet et sted (det evige problem).

Sidste projekt var at lave et område med helt hvide tulipaner…det skulle være sammen med Yucca’er der også får hvide blomster, blot senere.
Dette var en impuls plantning, et resultat af at jeg igår så Claus Dalby’s blog indlæg “Åh, hvor vi venter” – nu er de gravet i jorden…og nu venter jeg osse 🙂  (mit hvide hjørne er dog uden Dick den hvide Turpin).

Nu er der styr på mit Ceder træ, min Fatsia Japonica og de hvide løg – her er lidt billeder fra projektet:

image

image

image

image

image

image

image

image

4 svar til “Plantetid idag – Ceder træ, Fatsia japonica og de hvide løg”

 1. Jeg har et ceder træ stående på terrassen i en ikke særlig stor potte og den vokser vældigt;-) vil dog også selv have den ind til jul men er i tvivl om hvor vidt den synes godt om det. Men tænker det jo er det samme om den står ude i en varm tør sommer eller om den står inde. .??

  • Hej, jeg ved ikke hvordan et cedertræ syntes om at overvintre i over 20 grader døgnet rundt i en stue.

   Det kunne tænkes at det har brug for hvile og lidt kulde. Hvor længe har du haft dit cedertræ?

 2. Hej! Kan ikke finde svar nogen steder så nu prøver jeg her… Kan et cedertræ stå indendørs i potte? Synes de er så fine bl.a. til juletræ:-) Mvh. Charlotte

  • Hej Charlotte,
   Jeg tror det er en svær øvelse. Havde selv et til at stå i en krukke udendørs som gik ud.
   Skal det lykkedes tænker jeg det skal være en kæmpe krukke, med den perfekte jordblanding og med let adgang til vand, uden at drukne.
   Hvor har du ret, det er et fantastisk flot træ.

   Fortæl endelig hvis du forsøger, og hvordan det går.
   Go fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Et lille regnestykke for at undgå spam: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.