Banan plante dag i min have…

Forleden fik vi plantet flere bananplanter ud i haven…i det område af haven vi lidt optimistisk kalder stranden.

De udplantede arter er bla. en Ensete ventricosum maurelii, et par Musa basjoo og et par Musa sikkimensis. De er ikke fuld hårdfør, derfor flyttes de ind og ud og ind….hvert år. Jeg forsøgte et par år at få dem til at overleve ude, hvilket ikke er umuligt med Musa Basjoo…men der skal dækkes så meget ned og beskyttes, så det faktisk er meget hurtigere at vippe dem op med en spade, skære bladene af dem for så at opbevare dem frostfrit i f.eks. en garage eller kold baggang. Vores Ensete (den store røde) overvintrede i stuen.

Jeg var heldig…som i sikkert husker, fik vi et ordentligt regnvejr forleden…og det er optimal banan plante vejr. De skal nemlig have masser af vand. Men misforstå det ikke, de må nemlig ikke soppe.

En god huskeregel er at de skal have det de kan “drikke” – det vil sige at ligeså snart jorden begynder at tørre ud, skal de have mere vand. Jævnligt gødning i små doser, vil belønne dig med monster store blade. Bananen tages ind (eller dækkes), når der trues med nattefrost.

De bananplanter man oftest støder på i supermarkeder og plantecentre, er dværgbananer…de er også ok…men helt ærligt, ikke særlig sjove i haven. De bliver ikke særlig store (deraf navnet), og kræver varme for at udvikle sig. Dværgbananer holdes indendøre i stuen eller drivhuset, hvor der så til gengæld er chance for små bananer. Den mest hårføre til udplantning er arten Musa basjoo.

Se mere om bananplanter i vores have her!

Her er lidt billeder fra de første bananplanter, der blev plantet ud:

wpid-20130522_155645.jpg

2 kommentarer

    1. Hej Heidi
      Jeg har været heldig at købe dem i et plantecenter. Ellers finder du dem også ved at søge lidt online…f.eks. i Holland.
      Rigtig go’ dag

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Et lille regnestykke for at undgå spam: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.