Cordyline australis er sluppet ud sammen med nogle af mine favorit løg

2 små Cordyline australis red star er sluppet ud på terrassen, og venter på at jeg finder en go plads til dem. Jeg har tidligere forsøgt at få cordyline til at overleve udendørs gennem en nordjysk vinter…men uden held.

Derudover fandt jeg nogle glemte favorit løg, bla. 30 crocosmia lucifer (montbretia), Lilium Oriental og en pose knald blå Iris…mon ikke de skal i jorden idag?

image

image

2 svar til “Cordyline australis er sluppet ud sammen med nogle af mine favorit løg”

 1. Hej,
  Hvilke erfaringer har du gjort dig med cordyline australis- den røde, udplantet i haven? Plantede to relativt store i foråret sidste år. Den ene voksede godt og blev ret bred og så rigtig fin ud. Den har i vinters kun været beskyttet med store marksten om roden, det meste af vinteren.
  Allerede i i feb/ marts var den ret våd, så jeg tog bladene af, og stammen var meget slimet. Jeg gravede den op, og plantede den et andet sted. Jeg kunne ikke nænne at smide den ud. Stammen tørrede ind, og jeg havde opgivet den. Men nu er der begyndt at komme små skud fra roden. Kan disse skud blive til noget?
  Håber du har gode råd til hvad jeg gør med den fremover.
  Vh
  Christina

  • Ja, jeg tænker godt de kan skyde og at disse små nye planter kan bliver til noget…men der går nok noget tid.

   Jeg har lige plante en ny Cordyline ud for ca. 2 uger siden. Jeg har tideliger forsøgt, men uden held.
   Den tåler ikke den meget fugtige luft/regn i kombination med frost… omend det var meget begrænset sidste vinter.

   Vi har 2 store røde Cordyline der står i krukker, der placeres frostfrit hele vinteren…hvor de først vandes når de kommer ud igen i tidligt forår.

   Held og lykke med haven og rigtig go’ sommer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *